Iocanthos

Iochantos je divlji i necivilizirani planet sa pseudo feudalnim druđtvenim uređenjem u kojem nasilje ima glavnu ulogu. Razni plemenski straješine i vojskovođe stalno ratuju oko jedinog jedinstvenog proizvoda s Iochantosa: polena biljka Ghostfire. Ghostfire se trguje s Carstvom za namirnice. Najmoćniji vojskovođa je trenutno Vervai Skull, koji je ujedno priznat i kao de facto guverner Iochantosa.Jedina utvrena ispostava Carstva je Port Patnje, gdje se sakupljaju carske takse i dadžbine.
Povijest
Iochantos je osvojen u ime Carstva od strane Generala (kasnije sveca) Drususa tijekom prvog velikog pohoda kroz sektor (M39). Pošto je tada, kao i danas, planet bio barbarski, vojska svetog Drususa je unutar jednog tjedna u ime Careve slave masakrirala domorodačko stanovništvo, znano kao Ashleeni. Sveti Drusus je kasnije napisao u svojim blaženim memoarima kako su jedina stvar kojih se sjeća s Iochantosa beskrajno polje cvijeća koja podsjećaju na “presijavajuće polje valovitih eksplozija uhvaćenih u prolaznom trenutku između ljepote i uništenja”. Kao osoba prosvijetljena od Cara, tada još samo general Drusus je očito shvatio kako će polen tog cvijeća biti centralan za budućnost Iochantosa.
Od tada do danas Iochantos je primarno korišten kao penalno odlagalište nepoželjnih elemenata koje Scintillanska vlast iz raznih razloga ne želi pogubiti ili izgnati van sektora. Takvi izgnanici dobiju minimalne zalihe te ih se ostavi da žive ili umru po carevoj volji.Trenutna populacija je mješavina tih osoba i domorodaca.
Carski xenobiotičar Hogren Thunt je bio prvi koji je otkrio da polen Ghostfirea sadrži snažna psihoaktivna svojstva te je otkrio postupak u kojem rafinira polen u korist Carstva.

Iocanthos

Mračno Krivovjerje ApisMellifera