Mračno Krivovjerje

Gurgle-Nurgle

Izvještaj agenta Bonesa za debrief u sjedištu presvete carske Inkvizicije u Tricornu na Scintilli:

Presvijetli inkvizitor Caliban odmah nas je zaposlio da ne dišemo presveti carev zrak besposleni.

Brodom Balena Magna dolazimo na Iocanthos. Tamo navodno vreba hereza. Naime, gradi se katedrala Sv. Drususu i moglo bi biti problema s posvećenjem građevine.
Gospodin Haxtes, kao vođa naše ćelije, raspolaže detaljnijim informacijama, ali ih brižno čuva i ne želi dijeliti čak ni sa mnom, jer unutarnji i vanjski neprijatelji nikada ne spavaju i imaju uši posvuda.
U Portu patnje, umjesto da rekviriramo prijevoz, prvo susrećemo novu članicu naše ćelije – blaženu sestru Celestiu iz obližnjeg samostana na brdu. Prisustvo borbene opatice ne sluti na dobro, što se odmah i potvrdilo: korumpirani kolonijalni birokrat Spur i njegov šef, podguverner Mar Dolorn, ubrzo su nas pokušali dignuti u zrak ne bi li prikrili svoje kriminale i/ili heretične navade. Bilo je tu šverca svetim carevim plazma granatama i nemoralnog konvertiranja urođeničkih djevica. To je caru mrsko, pa su prijestupnici propisno smaknuti, jer nije bilo vremena za mučenje i srodne inkvizicijske zanimacije.

Na putu do katedrale gazimo hodajućeg mrtvaca na cesti, a na obližnjoj litici nalazimo čudne crtarije nakaznog ptica-bića. sve znaci ukorijenjene korupcije.

Kod katedrale, radovi se bliže kraju, a otac Orlando je vrlo optimističan, usprkos neobičnom smradu koji se širi naseljem, nestancima urođenika, itd.

Nakon kraćeg istraživanja ispostavlja se da Orlandu ne šapće drusus na uho, već nakazne kreature iz podzemlja. Pod vodstvom neustrašive sestre Celestie, silazimo u podzemlje i provodimo čistku u krvavim tunelima o kojima je bolje ne pričati previše. Na dnu smrada i korupcije vrebao je grozomorni demon iz warpa, događalo se nekakvo ritualno žrtvovanje, uglavnom ništa dobro. Usprkos strahotama kojima su posvjedočili, carski sluge uništavaju sve što se miče, te ostavljaju demonsko ptica-biće koje je priklao valjda sami Drusus da slumbera nabodeno na sveti mač.

Opatice ubrzo ruše, pale, oru i sole po mjestu gdje se gradila katedrala, a oca Orlanda snašla je sigurno neka prikladna sudbina.

Čini se da nesvetog smrada na iocanthosu ima i previše, pa ćemo se najvjerojatnije zadržati ovdje, kako već odluči inkvizitor. Tu je i dobro pojačanje u vidu sestre celestije, a tko zna, možda i gospodin Haxtes postane otvoreniji prema svojoj ćeliji i počne otkrivati malo više detalja iz brifinga.

Car je zakon!

Comments

_Izjveštaj časnoj majci Agathi samostana Zore, Iocanthus.

Slava neka je Caru, najvećem i najsvjetlijem, u sve vijeke vjekova!
Ponizna kćer Celestia podnosi izvještaj o zadatku u službi Carstva. Službenici Svete Careve Inkvizicije Bones i Haxtes dočekani su u pristaništu kako je dogovoreno. Bones se čini ponizan pred Carevim očima, pa sam veću pažnju posvetila službeniku Haxtesu. Pokazao je interes za svete oltare znanja, i nije činio Carohulne radnje.
Dolazak službenika Svete Carske Inkvizicije uzbunio je nevjernike koji su se infiltrirali u najviše redove svjetovne vlasti na Iocanthusu, te je bilo pokušaja napada na dužnosnike Svete Careve inkvizicije. Carohulnici po imenu Spur, podguvernerov podzamjenik, i Mar Dolorn, podguverner, bavili su se nesvetim radnjama preprodaje Svetih Carevih granata, te, još gore, širenje krivovjerja i lažnih Carevih naukovanja u obližnju populaciju domorodaca. Mar Dolorn smaknut je na licu mjesta, dok je Spur smaknut u domorodačkom selu, gdje je njegovo smaknuće poslužilo za širenje Svijetle Careve Istine i Nauka, slava da je Caru navijeke.
Postoji mogućnost heretičkih aktivnosti u brdima jugozapadno od pristaništa: viđena je neprirodna hodajuća tjelesina, nesankcionirana od Presvijetlog Cara. Postoji mogućnost da takvih tjelesina ima još, te se umoljava Sestrinstvo da drži navedenu regiju pod prismotrom.
U selu Careva Nada otkriven je svećenik otac Orlando pod demonskim utjecajem. Grijeh je time veći što se drznuo pomisliti da mu govori sam Sveti Drusus, blažen da je među svecima Carevim. U samim temeljima katedrale pronađeno je neopisivo leglo demonske korupcije i Carem prokletih mutanata. Ćelija Svete Carske inkcizicije pokazala se dorasla tom zadatku, te su oba agenta pokazala čvrsti nepokolebljivi stav prema korupciji svake vrste. Najveći Carohulnik u tom nesvetom podzemlju bio je sam sluga demona, nevjerojatno iskvaren, te mu se na samom obličju vidio demonski utjecaj. Sveto Carevo streljivo, slava da je Caru presvijetlom, vrlo je učinkovito protiv demonskih službenika svake vrste. Sveti Carev Bolter pročistio je četiri mutanta, demonskog slugu, te kreaturu zaposjednutu demonom ptičjeg obličja. U prostorijama pod katedralom nalazi se truplo demonske kreature probodeno svetom relikvijom, moguće čak mačem samog svetog Drususa.
Ovim putem molim sestrinstvo za pomoć u pročišćavanju područja. Svi znamo da Sveta Careva Vatra sve čisti i sve spašava, stoga je potrebno hitno pročišćavanje područja. _

Gurgle-Nurgle
dhobbry

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.