Mračno Krivovjerje

Povampirena svemirska stanica, oh my!

Izvještaj agenta Bonesa za debrief u sjedištu presvete carske Inkvizicije u Tricornu na Scintilli:

Suprotno očekivanjima, nismo puno vremena provlei na Iocanthosu. Naime, dobili smo poziv da se hitno vratimo na Scintillu.

Na brodu inkvizicijskog poslušnika kapetana Rosenkreuza dobili smo dojavu o nekakvoj stanici koja je prije nekoliko tisućljeća nestala u warpu, a sada se pojavila i na kursu je prema Scintilli. Nadalje, na stanicu je zalijepljen i brod lokalnih svemirskih smećokradica, tih i misteriozan. Sve smrdi na herezu, teodlazimo istražiti.

U stanici smo imali šta za vidjeti. Poludjeli servirtori s heretičnim implantatima rampagaju na sve strane, liftovi i pokretne trake se čudno ponašaju, a u sve je umiješana i nekakva kutija koja misli bez mozga (!). Tako nešto je u najmanju ruku mrsko caru, pa se primamo posla. Nakon što smo od poludjelih servitora preoteli svetu carsku tehnologiju – heavy bolter – krećemo u krvavu čistku.

Pužući satima (ako ne i danima) kroz najskrovitije kutke svemirske stanice, konačno nalazimo središte sveg zla – korumpirani hram Strojoboga. No ne zadugo! Decidiranim manevrima satiremo glavnog vođu, velikog polustrojolikog servitora s neobičnim naoružanjem, od kojeg ne ostaje ni za nahraniti carske pse ili još gore, štakore iz najsmrdljivijeg košničnog grada.
Nakon velikog vođe svemirskih heretika, u plamenu stradava i njegova “misleća kutija”, zla i okrutna naprava kojom je manipulirao čitavom stanicom (!).

Na kraju, svemirska stanica je spašena, što je režimu prišparalo neviđene količine novca, a sigurno će imati i kakvu drugu, nefinancijsku korist.

Slava Caru!

View
Gurgle-Nurgle

Izvještaj agenta Bonesa za debrief u sjedištu presvete carske Inkvizicije u Tricornu na Scintilli:

Presvijetli inkvizitor Caliban odmah nas je zaposlio da ne dišemo presveti carev zrak besposleni.

Brodom Balena Magna dolazimo na Iocanthos. Tamo navodno vreba hereza. Naime, gradi se katedrala Sv. Drususu i moglo bi biti problema s posvećenjem građevine.
Gospodin Haxtes, kao vođa naše ćelije, raspolaže detaljnijim informacijama, ali ih brižno čuva i ne želi dijeliti čak ni sa mnom, jer unutarnji i vanjski neprijatelji nikada ne spavaju i imaju uši posvuda.
U Portu patnje, umjesto da rekviriramo prijevoz, prvo susrećemo novu članicu naše ćelije – blaženu sestru Celestiu iz obližnjeg samostana na brdu. Prisustvo borbene opatice ne sluti na dobro, što se odmah i potvrdilo: korumpirani kolonijalni birokrat Spur i njegov šef, podguverner Mar Dolorn, ubrzo su nas pokušali dignuti u zrak ne bi li prikrili svoje kriminale i/ili heretične navade. Bilo je tu šverca svetim carevim plazma granatama i nemoralnog konvertiranja urođeničkih djevica. To je caru mrsko, pa su prijestupnici propisno smaknuti, jer nije bilo vremena za mučenje i srodne inkvizicijske zanimacije.

Na putu do katedrale gazimo hodajućeg mrtvaca na cesti, a na obližnjoj litici nalazimo čudne crtarije nakaznog ptica-bića. sve znaci ukorijenjene korupcije.

Kod katedrale, radovi se bliže kraju, a otac Orlando je vrlo optimističan, usprkos neobičnom smradu koji se širi naseljem, nestancima urođenika, itd.

Nakon kraćeg istraživanja ispostavlja se da Orlandu ne šapće drusus na uho, već nakazne kreature iz podzemlja. Pod vodstvom neustrašive sestre Celestie, silazimo u podzemlje i provodimo čistku u krvavim tunelima o kojima je bolje ne pričati previše. Na dnu smrada i korupcije vrebao je grozomorni demon iz warpa, događalo se nekakvo ritualno žrtvovanje, uglavnom ništa dobro. Usprkos strahotama kojima su posvjedočili, carski sluge uništavaju sve što se miče, te ostavljaju demonsko ptica-biće koje je priklao valjda sami Drusus da slumbera nabodeno na sveti mač.

Opatice ubrzo ruše, pale, oru i sole po mjestu gdje se gradila katedrala, a oca Orlanda snašla je sigurno neka prikladna sudbina.

Čini se da nesvetog smrada na iocanthosu ima i previše, pa ćemo se najvjerojatnije zadržati ovdje, kako već odluči inkvizitor. Tu je i dobro pojačanje u vidu sestre celestije, a tko zna, možda i gospodin Haxtes postane otvoreniji prema svojoj ćeliji i počne otkrivati malo više detalja iz brifinga.

Car je zakon!

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.